Mevrouw mr. van Schaik

Mr. Simone van Schaik heeft aan de Universiteit van Utrecht rechten gestudeerd. Zij is afgestudeerd in het Privaatrecht en het Staats- en Bestuursrecht. Simone is advocaat sinds 2005 en is haar carrière begonnen bij een kantoor in Utrecht, alwaar zij als sociaal advocaat veel ervaring heeft opgedaan. Daarna is zij werkzaam geweest bij een advocatenkantoor in Den Bosch, waarna Simone in 2011 gestart is met haar eigen kantoor. Binnen dat kantoor heeft zij zich gespecialiseerd in het arbeidsrecht, het sociaal zekerheidsrecht en verleende zij rechtsbijstand aan slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven.

Sinds 1 oktober 2019 hebben Simone van Schaik en Noor Geraads hun krachten verenigd en zijn zij Geraads en Van Schaik Advocaten gestart. Simone richt zich binnen deze samenwerking nog steeds op het sociaal zekerheidsrecht en op de rechtsbijstand aan slachtoffers.

Simone van Schaik is een van de oprichters van Stichting LANGZS, het Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zedenslachtoffers en zij is tevens lid van het bestuur van de stichting. In 2015 heeft Simone van Schaik de specialisatieopleiding voor advocaten van ernstige gewelds- en zedenslachtoffers met succes afgerond.

 

Mr. S. van Schaik heeft zich op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd:  slachtofferrecht en sociaal zekerheidsrecht. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.