Kinderbijslag

Met de kinderbijslag betaalt de overheid mee aan de kosten die horen bij de opvoeding van een kind. Woont of werkt u in Nederland en heeft u kinderen jonger dan 18 jaar, dan krijgt u waarschijnlijk kinderbijslag. De SVB betaalt deze uit. Hoeveel kinderbijslag u krijgt, hangt af van de leeftijd van uw kind. Als uw kind 6 jaar wordt, zal het bedrag hoger worden. De kinderbijslag gaat opnieuw omhoog als uw kind 12 jaar wordt. De bedragen hiervan veranderen elk jaar.

Als uw kind niet bij u woont omdat het bijvoorbeeld gehandicapt is, kunt u hoge kosten hebben. Dan is het in sommige gevallen mogelijk om tweemaal kinderbijslag te krijgen. Is uw kind geboren vóór 1 januari 1995, dan wordt ook gekeken naar het aantal kinderen voor wie u kinderbijslag krijgt. Hoe meer kinderen u heeft, hoe hoger het bedrag voor het kind dat voor 1995 is geboren.

Wilt u meer informatie over kinderbijslag of heeft u een geschil met de Sociale Verzekeringsbank neemt u dan contact op met Geraads & Van Schaik Advocaten. Het eerste gesprek is altijd gratis en verplicht u tot niets. U kunt nu ook via de website een gratis consult aanvragen.

Bent u geïnteresseerd in meer onderwerpen over sociaal zekerheidsrecht? Klik dan op onderstaande links.

Eerste advies vrijblijvend en kosteloos

073-2200453